TNF Logotyp

Vad är TNF?

Träffa nytt folk är en grupp startad av Caroline Ringnér. Gruppen drivs som ett nätverk med Facebook som grund där medlemmar skapar event med fokus på att skaffa vänner. Event kan vara allt från promenader, fika träffar, innebandy, ”halv åtta hos mig”-koncept, utekvällar, kubbtävlingar och mycket mer. De har ca 2800 medlemmar från Jönköpings län i alla åldrar över 18 år. Visionen är att skapa ett socialare Jönköping. 

 

Uppdrag

Uppdraget handlade om att ta fram en logotyp och symbol för gruppen. Logotypen ska i första hand göras till en pin att sätta jacka/tröja för att medlemmar och utomstående ska känna igen varandra när de ska träffas på event.

 

Ramar för loggan

- Bör förmedla vänskap och att ta kontakt med nya människor.
- Kan innehålla bokstäverna TNF som är gruppens förkortning.
- Ska inte förknippas med flirting, raggning eller dejtande.
- Får inte vara eller likna hatsymboler.
- Den ska fungera länge och inte bli omodern.

 

 

Loggans format

- Skicka i vektoriserat format, gärna EPS eller PDF
- Du får max lämna in tre olika förslag.
- Varje förslag bör presenteras med ljus bakgrund, mörk bakgrund och färgad ”orolig” bakgrund.
- Den ska fungera i olika storlekar såsom på en pin, tryckt på papper eller på skyltar.
- Den får finnas i olika versioner för olika användningsområden.
- Du ansvarar själv för att loggan inte är ett kopierad från någon annan.

Tolv bidrag kom in till Caroline som sedan valde ut fem bidrag som gruppen fick rösta på. En jury, bestående bl.a. av Mormor Magdas Angela Hafström och Helena Nordström grundare av Placebrander, fick även sätta poäng på samma bidrag utvalda av Caroline. Juryns röster vägde mer p.g.a. att de är mer professionella när det gäller logotyper samt att endast 5 % av gruppen var med och röstade.

Några av Juryns kommentarer:

"Kartnål – plats att besöka. Den är enkel i sin form och ger ett organiskt intryck vilket passar bra på en organisation för att skapa kontakt mellan människor. Den har samtidigt en inbyggd rörelse i formen som indikerar att här händer saker. Kopplingen träffpunkt och kartnålar som möts kring en punkt är fyndigt och ger en positive aha-upplevelse när man ser kopplingen."

“Clean, proffsig, modern och snygg. Mycket smart och genomtänkt logotyp där de små ”blombladen” kan symbolisera människor av olika etnicitet. Detta är absolut logotypen ni ska använda.”

Från andra som Caroline pratat med i staden:

“Stjärnan I mitten ger en liten koppling till Jönköping. Kan även liknas med en figur som har öppna armar på ett välkomnande sätt.”